«Українська національна думка мусить обнімати всіх українців, де б вони не проживали, на всій Україні, без огляду на державні кордони…» Микола Міхновський

     22 січня відзначається важливе історичне свято, безпосередньо пов’язане з боротьбою українців за свободу, самовизначення та єдність, – День Соборності України.

     Українською мрією здавна були єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди, прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясних обрисів. 22-го січня 1919 року Акт злуки УНР і ЗУНР був публічно оприлюднений у Києві на Софійській площі. Цей акт тоді так і залишився лише декларацією, але народ ніколи не втрачав надії об’єднатися. На честь Дня Соборності, Дня української єдності та свободи 1990 року близько 3 мільйонів українців вишикувалися у справжній живий ланцюг довжиною 770 км від Івано-Франківська через Львів до Києва. А 1999 року Указом Президента України свято було закріплене на законодавчому рівні.

     Ми приєднуємося до привітань на адресу всього українського народу і щиро вітаємо всіх українців з Днем Соборності. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке символізує те, що ми всі — один народ, і жодні кордони не зможуть розділити нас. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків, тому маємо зберігати цей безцінний скарб. Нехай наша Україна завжди буде і соборною, і вільною.