День Української Державності та День Хрещення Київської Русі – це нове свято, адже Президент України Володимир Зеленський підписав такий Указ на тридцятий День Незалежності. Його метою є утвердження історії України та протидія російській дезінформації. У 2013-2014 роках під час Революції Гідності українці відстояли європейський шлях розвитку і засвідчили готовність боротися за самостійне право вибору та свободи. Натомість росія, втративши можливість контролювати та використовувати нашу державу, вдалася до злочинної військової агресії. І нині ми не лише боремося з рф, а й перемагаємо її – як силою зброї на фронті, так і на дипломатичному напрямі. Попри значну перевагу ворога, Україна зупиняє вторгнення російської регулярної армії, зберігає свою державність і надалі виборює свою свободу та рух в напрямку європейської інтеграції та єдності з цивілізованим світом.

Цей день покликаний утверджувати зв’язок сучасних українців з нашими пращурами, які впродовж багатьох поколінь будували державність українського народу. Наша культура, наша самобутність, наша ментальність – давні: український народ почав утверджуватися у своїй державності понад 2000 років тому.

Це свято має виховати у кожного громадянина України розуміння того, що традиція української державності не має розривів і нині успадкувала всі засадничі ознаки, накопичені впродовж усього існування. Нині в багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців ми можемо побачити, почути і зрозуміти приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і найголовніше — ставлення до України й до ворога, як і сотні років тому. Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати Україну.

На жаль, Київ, як центр тисячолітньої митрополичої кафедри, досі залишається об’єктом особливого інтересу москви, яка поклала Володимирове хрещення наших пращурів у свою неофашистську ідеологію «рускава міра». Росія ненавидить українців як націю, бо не може змиритися з українською державністю, нашою незалежністю і нескореністю. Але після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, незламні українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. Адже сьогодні ми нарешті маємо національну єдність – обов’язкову умову збереження державності. Берегти державність і працювати разом на перемогу – наше найважливіше національне завдання. Це стосується і нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану Європу, до повноправного членства у ЄС і НАТО, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу.

З Днем Української Державності!

Разом до перемоги!

Слава Україні!!!