День науки – професійне свято націлених на відкриття нового людей – працівників науки України. Цей день, що відзначається щорічно у третю суботу травня, наголошує на важливості й актуальності науки в нашому щоденному житті та спрямований на те, щоб ми усі були поінформовані про досягнення й інновації в галузі науки. Адже наука – це завжди шлях до майбутнього.

Сучасна наука – це сукупність багатьох дисциплін, які досліджують різні сфери дійсності. Через науку ми пізнаємо світ, тож у сучасному суспільстві вона відіграє важливу роль у багатьох царинах. Наука нерозривно пов’язана зі сферою освіти, значно полегшує наше життя, слугує людству й об’єднує усіх у прагненні зробити світ кращим.

Україна є державою з високим рівнем освіти і науки. Навіть у воєнний час вітчизняна освіта і наука проходять потужні трансформації та зміни, а сучасні наукові відкриття допомагають пришвидшити ці якісні зміни на краще.

Цього дня ми вшановуємо заслуги науки перед суспільством і наукові традиції, досягнення українських учених, якими ми цілком справедливо пишаємося і на яких покладаємо великі сподівання. За час стримування й відбиття російської збройної агресії військові науковці значно просунулися в напрацюваннях і розробках та щодня продовжують шукати нові рішення, які наближають Перемогу України.

Інститут пишається своїми талановитими науковцями, підтримує наукові прогресивні ідеї, сприяє їх втіленню задля розвитку української науки.

Цього дня ми зичимо всім, чиї долі пов’язані з наукою, міцного здоров’я, творчості й наснаги, важливих відкриттів, невтомності у новаторському пошуку, особистих досягнень, розширення наукових горизонтів, підкорення нових наукових вершин і, звісно ж, Перемоги!

Україна сильна завдяки своєму інтелектуальному ресурсу. Скільки б окупант не намагався її поневолити чи переписати її історію, правда все одно переможе!

Нехай наука завжди дарує радість її творцям – усій українській науковій спільноті!

З Днем науки!